Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar maakte haar ex-vriendje (16) een eind aan het leven van de 15-jarige Megan uit Breda. Hij belde zelf 112. Maandag 15 juni is bij de rechtbank in Breda de vierde tussentijdse zitting in de zaak. Mogelijk wordt dan meer duidelijk.
Eén bewijsstuk dat cruciaal kan zijn om te weten wat zich de laatste minuten van haar leven precies heeft afgespeeld ontbreekt: de 19 minuten durende 112-melding. De centralist beroept zich op zijn medisch beroepsgeheim.
Volgens de ambulancedienst en de centralist zou niet duidelijk zijn of Megan zelf zou hebben gewild dat haar ex-vriendje werd vervolgd. “Schofferend en respectloos”, vindt Richard Korver die als advocaat de ouders van het meisje bijstaat. “Dan ga je op een stoel zitten waar je niet thuishoort.”
De halsstarrige houding van de centralist die nog in opleiding was en van de ambulancedienst roept grote vraagtekens op, zegt advocaat Richard Korver. “Als iedereen wil dat het gesprek wordt vrijgegeven, ook de melder zelf, waarom zou je het dan geheim houden? Voor de beoordeling van zijn gemoedstoestand kan het beluisteren van die opname van groot belang zijn”, zegt Korver. “Maar uiteraard ook voor de rouwverwerking van de ouders, familie en vrienden.”
Het volledige artikel over deze zaak is te lezen op de website van de Telegraaf:
Opname 112 van verdachte na doodsteken Megan vastgehouden: ‘beroepsgeheim’